طرز تهیه شیره خرما در منزل خرما، این ماده ی غذایی پر انرژی و خاصیت.بی شک اگر فردی باشید که در طول روز به فعالیتهای بدنی و حتی ذهنی مشغول میباشید، با خوردن دو سه عدد خرما انرژی زیادی گرفته اید و به فعالیت خویش ادامه داده اید.اما این فقط خود خرما نیست که انرژی بخش و معجزه گر است.شما میتوانید با دستور درست کردن شیره ی خرما به راحتی در خانه، لذت استفاده از این ماده ی غذایی شیرین را با دیگر مواد غذایی نیز ببرید.به همین منظور برای شما دستور درست کردن شیره خرما را در زیر آورده ایم که باهم یاد میگیریم.
خرمای بدون هسته و کلاهک
آب جوش:به مقدار وزن خرما
خرماها را شسته و از وسط نصف کنید و هسته آنرا جدا کنید و در یک قابلمه گود ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند.
بعد از این مدت قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
وقتی آب جوش آمد زیر شعله را کم کنید و بگذارید ۵ دقیقه بجوشد تا نرم شود.
پخت را تا زمانی ادامه بدهید تا خرماها کاملا نرم شود.
سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید نیم ساعت دیگر در همان آب بماند.
بعد از این مدت خرماها را در صافی ریخته و با دست آرام آرام فشار دهید تا شیره جدا شده و از صافی خارج شود.
دقت کنید که گوشت و پوست خرما از صافی رد نشود.
حال شیره را دوباره روی حرارت بگذارید تا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود.
در این مدت باید شیره را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
* بهتر است برای تهیه شیره خرما از خرماهای شیره دار استفاده کنید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک خیلی برای این کار مفید نیست.
* دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.
* اگر غلظت شیره خرما کم باشد زود کپک می زند ، بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم تهیه کنید.
* این شیره را در جای خشک و خنک و در ظرف در بسته می توانید تا یک سال نگه دارید.
* ممکن است رنگ شیره خرمای خانگی اندکی تیره تر از رنگ معمول آن باشد.
منبع:
نظرات شما عزیزان: